به آینده امیدوار باشید

لا تقنطوا من رحمه الله- ز گهواره تا گور دانش بجوی

به آینده امیدوار باشید

لا تقنطوا من رحمه الله- ز گهواره تا گور دانش بجوی

به آینده امیدوار باشید

وبلاگی درباره ی همه چیز ،عمومی- اجتماعی- جامعه- اخبار و...

لیزر 7

جمعه, ۵ دی ۱۳۹۹، ۱۰:۰۰ ب.ظ

خال ها را چگونه با لیزر برمی‌ دارند؟

آیا خال ها خطرناک هستند؟

پزشکان به وسیله دو نوع لیزر خال‌ ها را برمی ‌دارند:

* لیزر CO2

لیزر CO2، خال را از ریشه برمی دارد و مانند جراحی عمل می کند که حتی جای بخیه هم از خود باقی نمی‌ گذارد.

خال‌های عمیق و برجسته که گاهی مو هم روی آن وجود دارد، بعضی اوقات به وسیله پزشک به دلیل ملاحظاتی از عمق برداشته نمی‌ شوند، چون امکان عود وجود دارد. اما اگر از عمق برداشته شوند و روند ترمیم زخم در فرد هم خوب باشد، مشکلی به جا نمی ‌ماند.

 

* لیزر روی

لیزرهای دیگری هم داریم که برای برداشتن خال‌ های صاف کاربرد دارند. این خال ‌ها را می ‌شود با لیزر CO2 ظریف ‌تر هم برداشت، اما اغلب با لیزرهای مخصوص ضایعات رنگدانه ‌ای آن ها را برمی ‌داریم، مانند لیزر روی یا "ان‌دی‌یگ" (Nd: YAG)  و این کار چند بار باید صورت بگیرد تا کم ‌کم سلول ‌های رنگدانه ‌ای تخریب شوند.

برداشتن خال با لیزر

به همین دلیل اگر چند بار لیزر استفاده شود و از تماس با نور آفتاب پرهیز شود، احتمال عود خال خیلی کم خواهد بود.

به ‌طور معمول، فاصله انجام لیزر برای از بین بردن خال ‌ها، حدود چهار تا هشت هفته یک بار است تا بدن فرصت کافی پیدا کند که ماده رنگی تخریب شده را دفع کند و دوباره مرحله بعد صورت بگیرد.

این توصیه ها را جدی بگیرید

* مهم‌ ترین و اولین قدم برای برداشتن خال ‌ها این است که حتما به وسیله پزشک و با معاینات بالینی و تشخیصی، از نظر خوش ‌خیم یا بدخیم بودن به طور کامل بررسی شوند.

* اگر حتی از نظر زیبایی می‌ خواهید خالی را بردارید باید نکاتی را در نظر بگیرید که اولین آن تغییرات بدن شما در روند ترمیم زخم‌ هاست. اگر به محض این که در بدن تان زخمی ایجاد می ‌شود، جای آن زخم باقی می‌ ماند و حتی در محل آن گوشت اضافه ایجاد می‌ شود، حتما به پزشک تان بگویید.

* درباره خال ‌های ناحیه لب فوقانی، چانه، گردن، روی بازوها و سینه که برای تشکیل گوشت اضافی مستعدترند، پزشک شما باید آگاه باشد.

* اگر پزشک با بررسی متوجه شد که برداشتن خال غیرضروری است و احتمال بروز گوشت اضافی در شما زیاد است، می ‌توانید صرف ‌نظر کنید و یا از طریق لیزر و دستگاه‌های رادیوفرکوئسی که با ظرافت خاصی و بدون نیاز به بخیه و یا حتی بدون اسکار(باقی ماندن جای زخم)، خال ‌ها را برمی ‌دارند، اقدام به از بین بردن آن ها کنید.

دکتر پروین منصوری – متخصص پوست و مو

 

 

می‌خواهید خالکوبی‌تان را پاک کنید؟

لیزردرمانی

خالکوبی از زمان‌های خیلی دور رواج داشته و در نقاطی از دنیا جزو رسوم قبیله‌ای مردم بوده است. حتی در بعضی نقاط کشور خودمان هم، برخی آن را دارای آثار ضددرد می‌دانسته‌اند و می‌دانند! عده‌ای نیز از خالکوبی به عنوان ابزاری برای تزیین و آرایش استفاده می‌کرده‌اند و تمام این عادات تا کنون کم و بیش ادامه داشته است.

تا قبل از به کارگیری لیزر برای از بین بردن خالکوبی، روش‌های مختلفی مثل برداشتن خالکوبی با مواد سوزاننده‌ای مانند اسیدهای مختلف و داروهای گیاهی مثل سیر و حتی سوزاندن محل خالکوبی با روش‌های غیر طبی، متداول بوده‌ است.

با دکتر محمد جواد ناظمی، متخصص پوست و مو درباره بهترین روش‌های از بین بردن خالکوبی از روی پوست به گفتگو نشسته‌ایم.

می‌گویند لیزر برای برداشتن خالکوبی حرف اول را می‌زند. درست است؟

امروزه برای از بین بردن خالکوبی‌ها، لیزر‌های مختلفی رواج پیدا کرده‌ اند که هر کدام مشخصات خاص خود را داشته و با طول موج‌ها و رنگ‌های مختلف جهت درمان ضایعات رنگی و خالکوبی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. گاهی ممکن است در یک خالکوبی که رنگ‌های گوناگونی دارد، ناچار به استفاده از لیزرهای متفاوتی شویم.

از آنجا که عمق نفوذ لیزرهای مختلف و نیز تاثیر آنها بر رنگ‌ها، متفاوت است، لذا آگاهی از مشخصات و کارایی آنها به مهارت و تجربه‌ پزشک بستگی دارد.

نور لیزر، باعث خرد کردن و شکستن ذره‌های کوچک جوهرهای خالکوبی می شود که در داخل سلول‌های بیگانه‌خوار بافت و نیز در لابه‌لای لایه‌های پوست قرار دارند.

برداشتن کدام خالکوبی‌ها آسان‌تر است؟

خالکوبی‌ها به طور کلی به سه دسته حرفه‌ای، آماتور و تروماتیک (ناشی از حوادث) تقسیم می‌شوند. از بین بردن خالکوبی حرفه‌ای به دلیل نفوذ عمیق‌تر، مشکل‌تر از نوع آماتور است و به دفعات بیشتر لیزر نیاز دارد.

امروزه خالکوبی آرایشی در بین نوجوانان و جوانان رواج پیدا کرده است؛ به خصوص انواع حرفه‌ای. در مواردی که خالکوبی عمیق است، عملا با درمان‌های رایج لیزر از بین بردن کامل آن امکان‌پذیر نیست، لذا انتخاب بیماران جهت لیزر و مطلع کردن آنها از نتایج و عوارض درمان اهمیت زیادی دارد. تجربه و مهارت پزشک نیز مهم است.

به بیماران باید گفته شود که دفعات لیزر به خصوص در انواع حرفه‌ای ممکن است به 20 نوبت برسد و شاید بتوان تمام رنگ‌های خالکوبی را به طور کامل از بین برد.

رنگ پوست هم مهم است؟

بله؛ لیزر در پوست‌های تیره و کسانی که برنزه کرده‌اند و یا حتی از کرِم‌های اتوبرنزه استفاده می‌کنند، ممکن است موجب بروز عوارضی چون کم‌رنگی یا پررنگی محل لیزر شود که می‌تواند موقت و یا حتی دایمی باشد، زیرا نور لیزر همان‌گونه که توسط ذره‌های خالکوبی جذب می‌شود، می‌تواند توسط رنگدانه‌های پوست نیز جذب گردد و عوارض گوناگونی به وجود آورد که در مورد پوست‌های تیره شایع‌تر است.

لذا لیزر ضایعات رنگی و خالکوبی‌ها در پوست‌های خیلی روشن و آنهایی که برنزه نکرده‌اند، بهتر جواب می‌دهد.

رنگ خالکوبی چه‌طور؟

خالکوبی‌های قدیمی‌تر نسبت به خالکوبی‌های تازه (کمتر از یک سال) جواب بهتری به درمان با لیزر می‌دهند که به دلیل وجود سلول‌های بیگانه‌خوار در خالکوبی‌های قدیمی‌تر است که می‌توانند ذرات شکسته شده توسط لیزر را از بافت خارج کنند. این مکانیسم دفاعی بیانگر آن است که چرا خالکوبی‌های قدیمی به مرور کم‌رنگ می شوند.

نکته مهم این است که حتی بعد از انجام دفعات فراوان لیزر، ممکن است خالکوبی به طور کامل از بین نرود و یا حتی در مواردی هم که کاملا برطرف ‌شود، هاله‌ای بسیار کم‌رنگ در پوست باقی بماند.

خالکوبی‌های آبی تیره و سیاه به لیزر بهتر جواب می‌دهند، در صورتی که خالکوبی‌های زرد و قرمز و سبز جواب درمانی کم و یا خیلی مختصر دارند.

خالکوبی‌های سفید و یا خالکوبی‌های همرنگ پوست ممکن است در اثر لیزر تبدیل به رنگ خاکستری یا سیاه شوند که پرهیز از انجام لیزر و تست اولیه، در چنین مواردی ضروری است.

این که در میان صحبت‌های‌تان گفتید خالکوبی ناشی از حوادث، منظورتان چه بود؟

گاهی خالکوبی ناخواسته است و در اثر درمان پزشکی (رادیوتراپی بدخیمی‌های داخلی) و یا در اثر تصادفات مختلف و یا انفجار بعضی دستگاه‌ها به وجود می‌آید که در این موارد نیز بر حسب نوع ماده خالکوبی، لیزرهای مختلف و نیز درمان‌های دیگری غیر از لیزر لازم است.

اگر کسی بخواهد برای پاک کردن خالکوبی‌اش پیش پزشک برود، قبل و بعد آن باید چه نکاتی را رعایت کند؟

بهتر است همیشه قبل از انجام لیزر، در دو جلسه ی اول درمان، نقاطی کوچک از خالکوبی بیمار تست شود و بعد از 6 تا 8 هفته با معاینه و مشاهده اثرات تست، لیزر در سطح وسیع انجام گردد.

کسانی که از رتینوییدهای خوراکی استفاده می‌کنند، لازم است یک سال بعد از قطع مصرف آنها از لیزر استفاده نمایند، زیرا ممکن است بهبودی در آنها به تعویق بیفتد و یا اسکارهای بدشکل ایجاد شود.

برای کسانی که سابقه ی زدن تبخال داشته‌اند و به خصوص هنگام انجام لیزر در نواحی مجاور ابتلای به تبخال، تجویز داروهای ضد تبخال به عنوان پیشگیری ضروری است و در صورت وجود تبخال فعال، بهتر است انجام لیزر تا بعد از بهبودی کامل به تعویق افتد.

گاهی اوقات خالکوبی موجب بروز واکنش آلرژیک به صورت برجستگی‌هایی (گرانولوم) در محل خالکوبی می‌شود که این مورد در رنگ قرمز بیشتر مشاهده می‌شود. در این‌گونه موارد ضمن درمان‌های طبی از لیزرهای تخریبی برای از بین بردن ضایعه استفاده می‌شود و به کار بردن لیزرهای رایج در ضایعات رنگی در این موارد ممنوع است، زیرا ممکن است موجب بدتر شدن ضایعه شود.

در بسیاری از خالکوبی‌های زیبایی مثل لب بالا و پایین و یا ابروها و حتی بعضی نقاط دیگر بدن، برای طبیعی جلوه دادن خالکوبی از ترکیب رنگ‌های مختلف چون سفید (تیتانیوم) و قرمز (اکسید فریک) استفاده می‌شود که در صورت انجام لیزر، بلافاصله به رنگ خاکستری تیره و سیاه درمی‌آیند، لذا انجام یک یا چند تست قبل از لیزر توصیه می‌شود و در صورت بروز چنین پدیده‌ای، پرهیز از انجام لیزر ضروری است.

انجام لیزر در پوست‌های تیره، احتیاج به تست و بررسی مجدد محل آن بعد از 6 تا 8 هفته دارد، زیرا همان‌گونه که ذکر شد توجه نکردن به رنگ پوست، محل لیزر، انتخاب بیماران و نوع لیزر و رنگ‌های گوناگون خالکوبی‌ها ممکن است عوارض ناخواسته شدیدی را به دنبال داشته باشد که آگاهی دادن به به بیماران از بروز چنین عوارضی بسیار حایز اهمیت است.

تهیه مصاحبه : نازنین دربندی

 

اگر می خواهید با پزشکان سایت مشورت کنید، اینجا را کلیک کنید.

 

هواپیمایی که بوسیله نور لیزر تغذیه می شود

لیزر

دانشمندان ژاپنی توانستند هواپیمای درست شده از ورقه های آلومینیم راتوسط اشعه لیزر تغذیه کنند.

این آخرین سطح پیشرفت است؛«یک هواپیمای تغذیه شده بوسیله اشعه لیزر»

این پرنده توسط محققان در ژاپن طراحی شده است و یک پرواز آزمایشی موفق در کارنامه خود دارا می باشد.

این تیم مبتکر امیدوار است روزی صدای ناوگانهایی از این نوع هواپیما  از آسمان حتی در شرایط بد آب و هوایی به گوش برسد.

تاکاشی یاب  و تیم همراهش که عضو سازمان تکنولوژی توکیو می باشند، توانستند هواپیمای خود را توسط تابش لیزر معمولی تغذیه کنند.

این هواپیما توانست در یک مسیر منحنی و به صورت بسیارخوب وباسرعت 1.4 متر بر ثانیه به هوا برخیزد. این وسیله را می توان از راه دور و تازمانی که بتوان نور لیزر را بر روی آن متمرکز کرد تغذیه کرد.

محققان همچنین امیدوار هستند که بتوانند توسط نیروی لیزر حرکت هواپیما را کنترل کنند. یک روش به این صورت است که می توان توسط اشعه لیزر، به بعضی قسمتهای هواپیما نیرو (ضربه) وارد کرد و در روشی دیگرمی توان بال ها را با آلیاژهایی درست کرد که هنگام گرم شدن تغییرشکل دهند و در این صورت می توان با استفاده از لیزر به گرم کردن بال ها پرداخته و درنتیجه تغییر شکل دلخواه را در آنها بوجود آورد و در مجموع حرکت هواپیما راکنترل کرد.

منبع سوخت:

تیم در حال بازبینی طرحی بود که 31 سال پیش برای اولین بار ارائه شده بود. در سال 1972 یک مهندس آمریکایی به نام Arthur Kantrowitz   این طرح را ارائه کرده بود، در این طرح اگر اشعه لیزر را روی یک ماده (سوختی که روی بدنه هواپیما قرار می گیرد) متمرکز کنیم، می توان یک جت از گازهای خروجی تولید کنیم که باعث جلو راندن هواپیما شود، درست مثل موتور های جت معمولی امروزی.

سر انجام در سال 1997 محققان در آزمایشگاه Air Force Research کالیفرنیا توانستند با توجه به این طرح و یاری گرفتن ازلیزر مادون قرمز پرقدرت یک هواپیمای نعلبکی شکل آلومینیومی کوچک را برای چند ثانیه به حرکت در آورند. به این صورت که ضربات لیزر توانست هوا را در محفظه ورودی، به پلاسمای با فشار بالا (High-pressure plasma ) تبدیل کند. Thrust حاصله توانست این هواپیمای کوچک سبک را بلند کرده و صد ها پا آن را به بالا ببرد.

درضمن این طرح پروژه ی NASA برای امکان استفاده از نیروی رانشی لیزر به عنوان یک روش کم هزینه برای تغذیه ماهوارهای کوچک نیز بوده است.

Yabe و همکارانش در آینده قصد انجام طرح های بزرگتری را دارند، زیرا پرنده آنها از تکه فویل های آلومینیومی که فقط دارای چند گرم وزن وپهنای چند سانتیمتر است درست شده است، و سوخت آن توسط پوشش پلیمر اکریلیک  و یا قطرات آب که روی فویل ها جا داده شده است تامین می شود.

لازم به تذکر است که پوشش پلیمر اکریلیک نیروی thrust بیشتری تولید می کند در حالی که قطرات مایع را می توان توسط یک منبع که امکان قرار گرفتن در داخل هواپیما را دارد تامین کرد تا از این طریق بتوان نیروی thrust مستمر را در حین پرواز تولید نمود.

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۹/۱۰/۰۵
فاصله گلناری

فایده لیزر

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

کاربران بیان میتوانند بدون نیاز به تأیید، نظرات خود را ارسال کنند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی