چرا باتری ها در سرما خوب کار نمی کنند؟
کاهش دما واکنشهای شیمیایی را کندتر میکند
همانطور که میدانید تولید جریان الکتریکی در یک باتری مستلزم برقراری ارتباط بین 2 قطب مثبت و منفی آن است. به عبارت دیگر هنگامی که دو قطب مثبت و منفی یک باتری به هم متصل هستند در داخل باتری یک واکنش شیمیایی انجام خواهد شد که الکترونهای مورد نیاز برای برقراری جریان را تامین خواهد کرد.
![باطری](http://img.tebyan.net/big/1389/09/20101221124510822_100894135450.jpg)
به طور کلی با کاهش دما سرعت انجام واکنشهای شیمیایی کاهش خواهد یافت. به همین علت اگر از یک باتری در یک روز سرد زمستانی استفاده کنید در مقایسه با شرایط مشابه در یک روز گرم تابستانی، این باتری شدت جریان کمتری را تولید خواهد کرد.
در چنین شرایطی بلافاصله پس از راهاندازی واکنشهای شیمیایی در داخل باتری و تامین الکترونهای لازم برای تولید جریان، دمای محیط به گونهای در روند انجام واکنشهای شیمیایی تاثیر میگذارد که دیگر باتری نمیتواند شدت جریان مورد نیاز را تامین کند و به نظر میرسد که باتری دشارژ شده است، اما این در حالی است که اگر باتری را گرم کنید میتوانید همچنان از آن به عنوان منبعی برای تامین انرژی الکتریکی مورد نیاز خود استفاده کنید. بنابراین برای این که با چنین مشکلی مواجه نشوید بهتر است پیش از استفاده از باتری شرایطی را فراهم کنید تا از کاهش دمای باتری تا حدودی جلوگیری شود.
گاهی در چنین شرایطی پیش از استفاده از باتریها آنها را گرم میکنند. اگر در روزهای سرد زمستان پیش از استفاده از باتریها آنها را گرم کرده و عایقبندی کنید میتوانید مطمئن باشید که میتوانید از توان الکتریکی آن برای راهاندازی یک سیمپیچ حرارتی استفاده کنید در غیر این صورت پس از مدت زمان کوتاهی متوجه خواهید شد که این باتری دیگر کار نمیکند و به نظر میرسد که باتری کاملا دشارژ شده است.
![باتری](http://img.tebyan.net/big/1389/09/140122521042247111325211520421211323959238216.jpg)
اگرچه دمای محیط میتواند عملکرد باتریها را تحت تاثیر خود قرار دهد، اما عملکرد اغلب باتریها بیش از آن که تحت تاثیر دمای محیط باشد، به نوع آن باتری و واکنشهای شیمیایی که در داخل آن انجام میشود بستگی دارد. به عبارت دیگر در شرایطی که انرژی مصرفی یک وسیله الکتریکی که از باتری برای راهاندازی آن استفاده شده است در مقایسه با توان نسبی آن باتری کمتر باشد، تاثیر تغییرات دمایی بر عملکرد آن باتری بسیار ناچیز و بیاهمیت خواهد بود.
از سوی دیگر وقتی شما از یک باتری استفاده نکنید این باتری با گذشت زمان بتدریج دشارژ میشود. این واکنش شیمیایی نیز تحت تاثیر تغییرات دمایی ایجاد شده خواهد بود. بنابراین باتریهای بدون استفاده در هوای سرد در مقایسه با هوای گرم، با سرعت کمتری بار الکتریکی خود را از دست داده و به اصطلاح دشارژ میشوند. برای مثال برخی از انواع باتریها که قابل شارژ مجدد هستند در دمای معمولی محیط پس از گذشت مدت زمان 2 هفته از آخرین شارژ بار الکتریکی خود را از دست داده و خالی میشوند. اما اگر آنها را در یخچال قرار دهیم، طول عمر آنها به بیش از 2 هفته افزایش خواهد یافت و این به آن معنی است که کاهش دما موجب میشود که تخلیه بار الکتریکی به کندی انجام شود و باتری مدت زمان بیشتری شارژ داشته باشد.
منبع:جام جم
انتشار3 دی 89 وب جهان یکه نگار
تاثیر سرما بر باتری گوشی دلیلی کاملا علمی دارد؛ کلیه باتری های مورد استفاده در موبایل ها خواه از نوع لیتیوم-یونی و خواه پلیمر لیتیوم یونی مجموعه ای از صفحات فلزی را در خود دارند که به دو دسته مثبت و منفی تقسیم می شوند؛ در میانه این صفحات نیز مقداری مایع شیمیایی ذخیره شده. زمانی که باتری موبایل شما شارژ می شود صفحات فلزی منفی آن (که آنود خوانده می شوند) با الکترون ها و صفحات مثبت یا کاتد با یون های مثبت پر می شوند و در ادامه با حرکت یون های مثبت و منفی به سمت جهت های مخالف انرژی مورد نیاز موبایل برای کار کردن تامین می گردد.
اما دماهای به شدت گرم یا سرد موازنه میان این دو را بر هم می زند و برای مثال هوای به شدت سرد مقاومت باتری را زیاد کرده و از میزان الکترون ها و یون های مثبتی که می توانند حرکت نمایند می کاهد و در نتیجه ظرفیت باتری گوشی شما به میزان قابل توجهی کم می شود. از آنجایی که دانشمندان نمی توانند توازن درست را میان این دو برقرار کنند قادر به اتخاذ تدابیر لازم برای این منظور نیستند و اینطور می شود که شاخص باتری گوشی شما گاهی راستش را نمی گوید و نمی دانید آیا مقدار شارژی که نمایش می دهد درست است یا نه.
تاثیر سرما بر باتری گوشی در دماهای پایین تر از ۳۲ درجه فارنهایت یا صفر درجه سانتی گراد و کمتر خود را نشان می دهد. دمای پیشنهادی اپل برای استفاده از آیفون ها صفر تا ۳۵ درجه سانتی گراد است؛ با این حال وبسایت Battery University دمای صفر تا ۴۵ درجه سانتی گراد را بهترین بازه برای استفاده از تلفن های هوشمند می داند و پیشنهادش این است که برای جلوگیری از وارد آمدن آسیب های همیشگی به موبایل ها و تاثیر سرما بر باتری گوشی از شارژ کردن آنها در دماهای کمتر از صفر خوددای نمایید.
راهکارها برای جلوگیری از تاثیر سرماه بر باتری گوشی
۱- فعالسازی مُد Battery Saving
۲- گرم نگه داشتن گوشی (حتی المقدور در محیط های خارج از خانه گوشی را درون جیب تان نگه دارید)
۳- قرار دادن گوشی درون قاب محافظ
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.